Aan het einde van vorig schooljaar werden wij benaderd door een docente van Piter Jelles De Dyk. Voor een nieuw schoolvak was zij op zoek naar externe opdrachtgevers, die haar wilden helpen om betekenisvolle opdrachten te maken voor haar leerlingen. Haar enthousiasme was aanstekelijk was en zo ontstond de samenwerking. 

Niet lang daarna ging ik kennis maken met de leerlingen die dit jaar een groot aantal media-uitingen voor ons gaan ontwikkelen. Zeven even enthousiaste leerlingen vroegen mij de hemd van het lijf. Na de vakantie ging ik weer op bezoek bij de leerlingen. Tijdens mijn bezoek moesten de leerlingen binnen 90 minuten een website maken. Eén van de leerlingen was binnen een uur klaar en we raakten aan de praat over de dagelijkse activiteiten van ITS-reizen.nl. Het leek hem leuk om ook eens een uitje te organiseren voor zijn klasgenoten. In overleg met hun docent mochten de leerlingen voor hun vrije opdracht dit uitje organiseren. Het werd een trip naar Halloween Fright Night en zijn groep organiseerde binnen een week de trip voor 67 leerlingen. 

Na dit eerste succes duurde het niet lang voor dezelfde groep leerlingen mij vroeg of het ook mogelijk was om een uitje naar Disneyland te organiseren. Zo ontstond DeSchoolreis. Een project van vijf enthousiaste leerlingen, die een kijkje achter de schermen van een 'reisorganisatie' willen nemen. 

 

ITS Reizen - De Ward 1, 8701 MB Bolsward - Tel. +31 (0)515 - 576 700 - Fax +31 (0)515 - 574 164 - E-mail   [email protected]